Tiedot

Aleksi Saarela

Synnyin vuonna 1984 Turussa, ja olen asunut siellä koko ikäni.


Koulutus

Ala-asteen kävin Suikkilan koulussa, ylä-asteen Rieskalähteen koulussa ja lukion Puolalanmäen lukiossa. Kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2003.

Syksyllä 2003 aloitin opiskelun Turun yliopiston matematiikan laitoksella, sivuaineena tietojenkäsittelytiede. Valmistuin loppuvuodesta 2007 ja siirryin tutkijakoulutettavaksi. Keväällä 2009 valmistuin lisensiaatiksi. Keväällä 2012 väittelin tohtoriksi ja siirryin tutkijaksi.

Siinä välissä tuli suoritettua asepalvelus 2004-2005 suurimmaksi osaksi Utössa merivalvojana.


Harrastuksia

Kaikenlaista on tullut puuhailtua, olin esim. viisi vuotta partiossa ja harrastin kolme vuotta chanbaraa. Viime aikoina olen pelaillut sulkapalloa.

Olen ollut kiinnostunut lukemisesta, erityisesti mytologioista ja fantasiasta, esimerkkeinä Kalevala, Kreikan tarusto, Tolkien ja Martin. Olen myös kirjoittanut ja piirtänyt käsin ja tietokoneella. Tietokoneiden kanssa olen harrastanut myös ohjelmointia, pelejä, mallintamista ja taulukoita.

Matematiikassa olen pärjännyt aina kohtalaisen hyvin, mutta tosissani innostuin vasta lukion toisena vuonna. Matematiikka on toiminut sekä opiskelun ja työn kohteena että harrastuksena.

Osallistuin lukiolaisena ja opiskelijana matematiikkakilpailuihin. Keväällä 2003 olin kolmas MAOLin lukion avoimen sarjan matematiikkakilpailussa ja jaettu kolmas Pohjoismaisessa kilpailussa. 2003 Tokiossa pidetyissä Kansainvälisissä matematiikkaolympialaisissa ylsin kunniamainintaan. Osallistuin Turun yliopiston joukkueessa Kansainväliseen yliopistotason matematiikkakilpailuun 2004-2006 ja olin kahdesti toisessa ja kerran kolmannessa palkintoluokassa.


Valtiot, joissa olen käynyt: Suomi, Espanja, Israel, Arabiemiraatit, Viro, Kreikka, Japani, Makedonia, Bulgaria, Ukraina, Belgia, Saksa, Italia, Itävalta, Tsekki, Venäjä, Kanada, Taiwan, Kiina, Ranska.