Konvoluutiokoodit - Kevät 2013


Ajankohtaista:

 • Ei luentoja enää (eli pe 28.4. peruutetaan myös). Jos saan kaavailemani LDPC-animaation koodattua lähiviikkoina, niin kutsun kaikki katsomaan. Nyt en sitä ehdi tehdä, koska minulle nakitettiin DYn tentin laatiminen. Mikä tenttipäivä sopisi? Ehdotuksia saa tehdä. Laitoksen sivuilta ei vaihtoehtoja enää näe, joten en heti pysty itse ehdottamaan mitään :-(
 • 4. demot kokivat synnytystuskia. Jos ette ehdi tehdä näitä tällä viikolla, niin ymmärrän hyvin. Jutellaan perjantaina.
 • Sovitaan luennoilla, koska kolmannet demot ovat.
 • Kurssi alkaa perjantaina 20. tammikuuta. Kokoonnumme salissa M1, Quantum 2. krs. Sovimme aikataulusta ynnä muusta silloin tarkemmin.
 • Esitiedot:

  Materiaali on laadittu olettaen, että lukija on suorittanut kurssin Algebran Peruskurssi II. Koodausteorian kursseista on hyötyä, mutta ne eivät ole ehdottoman välttämättömiä (jotkin viittaukset saattavat silloin jäädä hämäriksi, mutta asioita kerrataan luennoilla).

  Yleistä:

  Kurssin tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat konvoluutiokoodien algebralliseen rakenteeseen,ominaisuuksiin sekä niiden dekoodaukseen Viterbin algoritmin avulla. Kurssin loppuosassaesitellään hiukan nykyään radiosovelluksissa "massakäytössä" olevia virheenkorjauskoodeja.

  Aikataulu:


  Materiaali:


  Asiaa luennoitsijalle: