Kivi, Ruissalo 1997 

Ollipekka Kangas:
Toinen yritys nostaa kivi
9.2.-27.2.2000
Maataidetta ja valokuvia
 

 

Galleria Just
Turun Taiteilijaseura ry
Vanha Raatihuone
Vanha Suurtori 5, 20500 Turku
puh. +358-(0)2- 2334584.
Pressitiedote: Ajatuksia kivien nostamisesta

Olen tuonut Helsingissä pitämäni Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelyni Turkuun Galleria Justiin (teoksia osoitteessa : http://users.utu.fi/olpeka/kivi2.htm). Näyttelyn teoksia on nähty mm. Iisalmen II:ssa kamerabianaalessa 1999 ja  Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton 61. vuosinäyttelyssä 1998. Mukana on myös uusia teoksia. Teen valokuvien lisäksi tilateoksia, joissa käytän kiviä. Monet kuvistani käsittelevät Ruissaloa.(pressikuva)

Galleria Justissa on esillä suurikokoisia valokuvia maataideteoksista ja kivi-installaatio. Valokuvien ja kivien keskustelu galleriatilassa on osa näyttelykokonaisuutta. Maataide yhdistää tilan, ajan ja luonnon käsitteitä. Nämä ovat työskentelyni teemoja. Olen kehittänyt maataidemetodia, joka vaikuttaisi luonnon prosesseihin minimaalisen vähän. En yritä hallita luontoa, vaan toimin sen ehdoilla. Tästä syystä en käytä mitään työkaluja tehdessäni veistoksia luonnossa. Tässä projektissa olen pyrkinyt yhdistämään maa-, valokuva- ja käsitetaiteen metodeja uudella tavalla.

Kivien nostaminen päällekkäin on vanhin tapa merkitä paikka. Työni voi nähdä myös shamanistisena reviirin merkitsemisrituaalina. Hiidenhaudat, seitakivet ja Stonehengen kaltaiset kulttipaikat voidaan nähdä töideni hengenheimolaisina.

Ollipekka Kangas

Turussa 2000

Taiteellinen toiminta ja CV