Voit käyttää tätä applettia tarvittaessa Maxwellin vauhtijakaumien integrointiin ja hiukkasten massan ja lämpötilan vaikutuksen tutkimiseen. Appletti piirtää Maxwellin vauhtijakauman ja integroi sen antamastasi raja-arvosta ylös- tai alaspäin, riippuen valinnastasi.
Maxwellin vauhtijakauma kuvaa tietyssä lämpötilassa olevien hiukkasten todennäköisyyttä liikkua eri vauhdeilla. Jakauman arvolla tietyssä pisteessä ei ole merkitystä, vaan se on tarkoitus aina integroida. Integroimalla saadaan todennäköisyys, että hiukkasen vauhti on välillä \((v_1\ldots v_2)\) eli $$ {\cal P}(v_1\ldots v_2) = \int_{v_1}^{v_2} {\cal D}(v)dv. $$ Tässä $$ {\cal D}(v) = \left(\frac{m}{2\pi kT}\right)^{3/2} 4\pi v^2 e^{-mv^2/2kT}, $$ missä \(T\) on lämpötila, \(m\) on hiukkasen massa ja \(v\) sen nopeus. Käyrän alle jäävä pinta-ala on yksi. Kun lämpötila kasvaa, maksimi siirtyy suuremmille vauhdeille ja sen arvo laskee. Kun partikkelin massa kasvaa, maksimi siirtyy pienemmille vauhdeille ja arvo kasvaa.
Maxwellin vauhtijakauma saa maksimiarvonsa kun $$ v_\mathrm{max} = \sqrt{2kT/m}. $$ Tämä poikkeaa vauhtien keskiarvosta, joka on $$ v_\mathrm{avg} = \sqrt{\frac{8kT}{\pi m}}, $$ ja keskimääräistä energiaa vastaavasta vauhdista $$ v_\mathrm{rms} = \sqrt{3kT/m}, $$ joka saadaan ekvipartitioteoreemasta.