So ein Zufall!2 Lektion 2 Muutosverbejä

Aukkotehtävä

Täytä kaikki aukot ja paina "Tarkista". Jos sinulla on vaikeuksia, vihjenappulaa painamalla saat seuraavan kirjaimen. "[?]" -nappulaa painamalla näet vinkin. Pistemääräsi kuitenkin vähenee, joten käytä apuja säästeliäästi! Voit myös valita oikean muodon aukon jälkeen avautuvasta valikosta, jos tehtävä tuntuu liian hankalalta. Vieressä oleva suomennos auttaa kuitenkin, joten anna muistillesi työtä (äläkä tee helpoimmalla tavalla)!

Peterin päivä

Herätyskello soi varttia yli kuusi. Peter nukkuu vielä vähän ja hän nousee sitten puoli seitsemältä. Hän peseytyy, kampaa hiuksensa ja harjaa hampaansa. Sitten hän syö aamiaista. Hän syö vähän juustoleipää ja juo kaakaota. Hänen isänsä lukee sanomalehteä ja juo kahvia. Sitten isä ajaa Peterin kouluun.

Koulun pihalla Peter näkee heti ystävänsä. Hän juoksee nopeasti heidän luoksensa ja he pelaavat vielä hetken jalkapalloa, mutta sitten ensimmäinen tunti alkaa. Peterillä on ensiksi matikkaa, sitten englantia ja biologiaa. Hänestä matikka on hienoa. Ruokatunnilla pojat syövät leipää ja jugurttia.

Iltapäivällä Peterillä on tietokonekerho koulussa. Kotona hän on kolmelta. Perhe syö yhdessä kuudelta. Peterin täytyy tehdä vielä kotiläksyjä, sitten hän voi katsoa tv:tä. Hän väsyy ja menee sänkyyn puoli kymmeneltä. Hyvää yötä!
Peters Tag

Der Wecker um Viertel nach sechs. Peter noch ein bisschen und er dann um halb sieben . Er sich, sich und sich die Zähne. Dann er. Er ein wenig Brot mit Käse und Kakao. Sein Vater die Zeitung und Kaffee. Dann der Vater Peter zur Schule.

Auf dem Schulhof Peter sofort seine Freunde. Er schnell zu ihnen und sie noch eine Weile Fussball, aber dann die erste Stunde . Peter zuerst Mathe, dann Englisch und Biologie. Er Mathe toll. In der grossen Pause die Jungen Brot und Jughurt.

Am Nachmittag Peter einen Computerclub in der Schule. Zu Hause er um drei Uhr. Die Familie zusammen um sechs. Peter noch Hausaufgaben , dann er fernsehen. Er müde und ins Bett um halb zehn Uhr. Gute Nacht!